Shortpixel laadt je foto’s sneller in WordPress

Veel fotografen maken voor hun website, net als ik dat ook doe, gebruik van WordPress. En natuurlijk willen we allemaal voor onze website dat onze foto’s zo goed mogelijk weergegeven worden, maar de website moet ook zo snel mogelijk laden. Hoe gaan we dit oplossen?

Heel eenvoudig. In WordPress is bestaat een plugin, genaamd Shortpixel. Deze kan doormiddel van een API je foto’s op verschillende manieren geautomatiseerd comprimeren.

In onderstaand voorbeeld kun je zien, bij de statistieken van mijn website, dat de gemiddelde compressie 63,15% is. Daarmee heb ik 316 Mb harde schijf-ruimte bespaard en met het aantal bezoekers ongeveer 3 GB aan bandbreedte bespaard. Dit zijn toch weer goede waardes. En dit is natuurlijk ook weer gunstig voor de SEO (= Search Engine Optimization = zoekmachineoptimalisatie) van mijn website.

shortpixel fotografen wordpress

Ik heb zelf een eenmalig pakket van € 9,99 aangeschaft, om zo mijn complete website te kunnen comprimeren. Je krijgt daarvoor een vast aantal credits en standaard krijg je al wat credits gratis. Iedere optimalisatie (ook thumbnails) kost je een credit. Dit pakket is voor mij voldoende geweest om mijn complete website te comprimeren.

Stappenplan

  1. Ga in WordPress naar Plugins  >> Nieuwe plugin shortpixel fotografen wordpress
  2. Zoek naar Shortpixel en klik daarna bij de resultaten op Nu Installeren en daarna op Activerenshortpixel fotografen wordpress
  3. Bij Instellingen >> Shortpixel kun je de instellingen van de Plugin aanpassen. Je moet een API key aanmaken op de website van Shortpixel en je krijgt dan altijd een aantal credits al gratis.
  4. Daarna vink je de volgende instellingen aan op het eerste tablad en vuld je de API Key in:shortpixel fotografen wordpress
  5. Op het tweede tablad vink je de volgende instellingen aan:shortpixel fotografen wordpress
  6.  Nu kun je gaan optimaliseren en voilá je website en je foto’s zien er prachtig uit, maar laden wel een stuk sneller!

Vragen/tips

Heb je nog vragen over SEO / Shortpixel of heb je zelf nuttige tips? Plaats ze hieronder in de comments! Maar je mag ook altijd even persoonlijk via mail contact met me opnemen.